Svetový deň povedomia o autizme.

Autizmus je celoživotná porucha vývinu, ktorú charakterizujú nedostatky v oblasti komunikácie, sociálnej interakcie a predstavivosti. Tieto problémy sú spojené s poruchami verbálnej reči a majú za následok, že autisti sa dlhé desaťročia nachádzali na okraji spoločnosti. Deti trpiace autizmom potrebujú špeciálne vzdelávanie a starostlivú celoživotnú výchovu. Táto porucha uzatvára jedinca v jeho vlastnom svete, pričom mu sťažuje schopnosť hrať sa, vnímať a chápať bežné vnemy. Kvôli chýbajúcej predstavivosti sa jednotlivci s autizmom venujú limitovanému množstvu stereotypných činností.“  

Modré svetlo pomáha zacieliť pozornosť verejnosti na autizmus , ktorý ovplyvňuje v súčasnosti viac ako 70 miliónov ľudí na celom svete. Autizmom trpí viac ľudí ako cukrovkou a AIDS dohromady. Jeho symbolom je modrá farba, teda farba komunikácie.

Zajtra je 2. apríl, ako prejav úcty k tejto vývinovej poruche sa niektoré významné budovy a stavby po celom svete rozžiaria na modro. Táto farba je symbolom komunikácie. V tento deň si ľudia oblečú niečo modré na seba, či už je to tričko , šál alebo obyčajná pripnutá modrá stužka ako doplnok . Urobia to na podporu tak zvláštnych ľudí.

Pridajte sa k nám a oblečte sa aj vy do modra!

Ďakujeme.